Tomaten paprika soep
2 januari 2019
Witte vis met kokos kerriesaus
19 februari 2019

Recept van de week

Nasi met bloemkool rijst

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram bloemkoolrijst
  • 1 zakje (250 gram) nasigroenten (of wortel, taugé, rode ui, witte kool)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel sambal oelek (let op: niet te veel gebruiken)
  • kruiden: gember, paprikapoeder, peper, koriander, komijnzaad, cayennepeper
  • 1 klein scheutje ketjap
  • eventueel zout
  • Boter of olijfolie, voor het bakken

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de groenten in kleine stukjes.
  • Gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst of maak deze zelf met een keukenmachine.
  • Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit wat boter of olijfolie in de pan en bak het gehakt rul samen met de fijngesneden knoflook en ui.
  • Voeg de nasigroenten, de kruiden, sambal, ketjap en eventueel zout toe.
  • Wok de bloemkoolrijst gedurende 2-3 minuten rul en voeg toe aan het gehaktmengsel.