Koolhydraatarme andijviestamppot
14 december 2017
Heerlijke spinazie-stamppot
29 december 2017

Recept van de week

Bloemkoolpizza

Ingrediënten (1 pizza)

  • 1 kleine bloemkool
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 ei
  • Snufje zout (bij voorkeur Losalt)
  • 200 ml Passata (tomatensaus)
  • Kruiden: oregano, basilicum, tijm, knoflook, paprikapoeder, eventueel een beetje chilipoeder
  • 1 handje champignons
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • Eventueel Mozzarella of vlees/vis toevoegen

Bereidingstijd: 60-90 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en was deze goed.
  • Kook de bloemkoolroosjes 4 minuten.
  • Doe de roosjes nu in een keukenmachine of blender en maal ze fijn.
  • Leg de bloemkoolkruimels in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit! Hoe droger de kruimels, hoe beter de bodem wordt. (Dit is een cruciale stap).
  • Meng de bloemkoolkruimels met het ei, de geraspte kaas en een beetje zout (bij voorkeur Losalt).
  • Vorm nu de bodem op de bakplaat en druk deze goed aan.
  • Zet de bodem voor 15-30 minuten in de oven, totdat deze lichtbruin en knapperig wordt.
  • Maak ondertussen de tomatensaus door de Passata met de kruiden te mengen. Voeg de kruiden toe naar smaak.
  • Snijd de overige ingrediënten in plakjes.
  • Haal de bloemkoolbodem uit de oven en besmeer deze met de tomatensaus.
  • Beleg de pizza met de gesneden groenten, kaas (en eventueel vlees of vis).
  • Zet de bloemkoolpizza nog voor zo’n 10-15 minuten in de oven, totdat de bodem echt knapperig is en de kaas gesmolten is.
  • Eet smakelijk!