Groente bowl
18 januari 2018
Courgetti met sperziebonen en gerookte zalm
28 februari 2018

Recept van de week

Groente Bowl

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 klein blikje rode zalm
  • 200 gram linzen (zak van HAK)
  • 1 paprika
  • 1/2 komkommer
  • 6 kleine wortelen
  • 2 handjes gemengde sla
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Noten en zaden naar keuze (bijvoorbeeld zonnebloempitten en walnoten)
  • Extra vierge olijfolie of olie van de zongedroogde tomaatjes
  • Evt. frambozen

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Laat het blikje zalm goed uitlekken en verwijder eventueel het vel.
  • Laat de linzen goed uitlekken en spoel ze af onder koud water.
  • Snijd de paprika in reepjes, de komkommer in plakjes of blokjes, en de wortelen in schijfjes of julienne. Scheur of snijd de sla in hapklare stukken.
  • Schik alle bereide ingrediënten – zalm, linzen, paprika, komkommer, wortelen en sla – in een bowl. Maak de bowl af met de zongedroogde tomaatjes en de noten en zaden naar keuze.
  • Druppel als dressing een scheutje extra vierge olijfolie over de Groente Bowl, of gebruik wat olie uit het potje van de zongedroogde tomaatjes voor extra smaak.