Ingrediënten (2 personen)
- 1 klein blikje rode zalm
- 200 gram linzen (zak van HAK)
- 1 paprika
- 1/2 komkommer
- 6 kleine wortelen
- 2 handjes gemengde sla
- Zongedroogde tomaatjes
- Noten en zaden naar keuze (bijvoorbeeld zonnebloempitten en walnoten)
- Extra vierge olijfolie of olie van de zongedroogde tomaatjes
- Evt. frambozen
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Laat het blikje zalm goed uitlekken en verwijder eventueel het vel.
- Laat de linzen goed uitlekken en spoel ze af onder koud water.
- Snijd de paprika in reepjes, de komkommer in plakjes of blokjes, en de wortelen in schijfjes of julienne. Scheur of snijd de sla in hapklare stukken.
- Schik alle bereide ingrediënten – zalm, linzen, paprika, komkommer, wortelen en sla – in een bowl. Maak de bowl af met de zongedroogde tomaatjes en de noten en zaden naar keuze.
- Druppel als dressing een scheutje extra vierge olijfolie over de Groente Bowl, of gebruik wat olie uit het potje van de zongedroogde tomaatjes voor extra smaak.







