Ingrediënten (4 personen)
- +/- 400-500 gram (diepvries)kabeljauwfilet
- 200 gram sperziebonen
- 1 bloemkool
- 2 eetlepels peterselie (gedroogd of vers)
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Beetje boter
Bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Kook de bloemkoolroosjes gaar en giet ze af.
- Prak de gekookte bloemkool grof en laat wat kookvocht achter in de pan zodat de bloemkool goed geprakt kan worden.
- Kook de sperziebonen beetgaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Verwarm wat boter in een koekenpan en bak daarin de kabeljauwfilet aan. Voeg de gehakte peterselie (vers of gedroogd) en de fijngesneden knoflook toe.
- Voeg vervolgens de grove mosterd toe aan de kabeljauw.
- Schep het kabeljauwfiletmengsel in een ovenschaal en bedek het met een laagje sperziebonen.
- Maak een mooi toplaagje met de bloemkoolpuree en dek de ovenschotel af met aluminiumfolie.
- Zet de ovenschotel voor 20 minuten in de oven.
- Eet smakelijk!







