Notenbrood
27 maart 2018
Salade met makreel
11 april 2018

Recept van de week

Paprika’s gevuld met prei, tomaten en gehakt

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 paprika’s (rood, geel, oranje)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 afgestreken eetlepel baharat kruidenmix (van Jonnie de Boer)
  • 300-400 gram rundergehakt
  • 1 prei
  • 6 Roma tomaten
  • 1 handje geraspte 30+ kaas
  • Boter
  • Versgemalen peper

Bereidingstijd: 25 minuten, Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprika’s naast elkaar, met de snijkant naar boven, in een ovenschaal of op bakpapier.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de knoflook en ui gedurende 3 minuten. Voeg de baharat kruiden toe en bak 2 minuten mee. Voeg het gehakt en versgemalen peper toe en bak in 5 minuten rul. Schep regelmatig om.
  • Snijd de prei in ringen en de tomaten in kleine blokjes. Voeg deze toe aan het gehaktmengsel en laat het geheel nog een paar minuten zachtjes meepruttelen.
  • Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en maak af met een beetje geraspte kaas. Zet ze vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Eet smakelijk!