Ingrediënten (4 personen)
- 6 paprika’s (rood, geel, oranje)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 afgestreken eetlepel baharat kruidenmix (van Jonnie de Boer)
- 300-400 gram rundergehakt
- 1 prei
- 6 Roma tomaten
- 1 handje geraspte 30+ kaas
- Boter
- Versgemalen peper
Bereidingstijd: 25 minuten, Oventijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de paprika’s naast elkaar, met de snijkant naar boven, in een ovenschaal of op bakpapier.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de knoflook en ui gedurende 3 minuten. Voeg de baharat kruiden toe en bak 2 minuten mee. Voeg het gehakt en versgemalen peper toe en bak in 5 minuten rul. Schep regelmatig om.
- Snijd de prei in ringen en de tomaten in kleine blokjes. Voeg deze toe aan het gehaktmengsel en laat het geheel nog een paar minuten zachtjes meepruttelen.
- Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en maak af met een beetje geraspte kaas. Zet ze vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!







