Ingrediënten (4 personen)
- 4 zoete aardappelen
- 75 gram pijnboompitten
- 3 paprika’s
- 225 gram kidneybonen
- 150 gram Griekse yoghurt 10%
- 15 gram bieslook (gedroogd)
- 1 eetlepel citroensap
- 75 gram veldsla
- Boter en olijfolie
- Peper en zout
Bereidingstijd: 60 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Boen de zoete aardappelen schoon en prik met een satéprikker gaatjes in de aardappelen.
- Besprenkel de aardappelen met olijfolie en bestrooi met peper en eventueel wat zout.
- Bak in de oven voor 50 minuten.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten 1-2 minuten in een koekenpan en laat afkoelen op een bord.
- Meng de Griekse yoghurt met het citroensap, de bieslook, peper en eventueel wat zout en zet apart.
- Snijd de paprika’s in blokjes.
- Verhit wat boter in een koekenpan en bak de paprika 6-8 minuten.
- Roer regelmatig.
- Voeg de kidneybonen toe en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Haal de zoete aardappel uit de oven en maak over de lengte een inkeping van 2-3 cm in elke aardappel en vouw open.
- Vul de zoete aardappelen met de vulling en serveer met de yoghurtsaus, pijnboompitjes en wat veldsla.
- Geniet ervan!







