Salade met makreel
11 april 2018
Asperges en peultjes uit de wok
15 mei 2018

Recept van de week

Gevulde zoete aardappel met yoghurt- citroen saus

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 zoete aardappelen
  • 75 gram pijnboompitten
  • 3 paprika’s
  • 225 gram kidneybonen
  • 150 gram Griekse yoghurt 10%
  • 15 gram bieslook (gedroogd)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 75 gram veldsla
  • Boter en olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingstijd: 60 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Boen de zoete aardappelen schoon en prik met een satéprikker gaatjes in de aardappelen.
  • Besprenkel de aardappelen met olijfolie en bestrooi met peper en eventueel wat zout.
  • Bak in de oven voor 50 minuten.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten 1-2 minuten in een koekenpan en laat afkoelen op een bord.
  • Meng de Griekse yoghurt met het citroensap, de bieslook, peper en eventueel wat zout en zet apart.
  • Snijd de paprika’s in blokjes.
  • Verhit wat boter in een koekenpan en bak de paprika 6-8 minuten.
  • Roer regelmatig.
  • Voeg de kidneybonen toe en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven en maak over de lengte een inkeping van 2-3 cm in elke aardappel en vouw open.
  • Vul de zoete aardappelen met de vulling en serveer met de yoghurtsaus, pijnboompitjes en wat veldsla.
  • Geniet ervan!