Ingrediënten (4 personen)
- 300-400 gram kipfilet
- 100 gram ijsbergsla
- 1 komkommer
- 250 gram cherrytomaatjes
- 2 kleine rode uien
- Cajunkruiden (naar smaak)
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- Boter of olie (om in te bakken)
- Extra kruiden (naar smaak, voor de dressing, optioneel)
- Pijnboompitten (optioneel, om te garneren)
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Bereidingswijze
- Was en snijd de ijsbergsla. Snijd de komkommer in plakjes of blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
- Snipper één rode ui fijn. De andere rode ui kan in fijne ringen gesneden worden voor de salade.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze rijkelijk met cajunkruiden.
- Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Fruit hierin de gesnipperde rode ui tot deze glazig is.
- Voeg de gekruide kipfiletblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar.
- Meng ondertussen de yoghurt en mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met eventueel wat extra kruiden.
- Schik de gewassen en gesneden groenten op een bord. Verdeel hierover de gebakken kipfiletblokjes en de fijn gesneden (rauwe) rode ui-ringen.
- Verdeel als laatste de dressing over de salade. Maak de salade af door er eventueel wat geroosterde pijnboompitten over te strooien.
- Eet smakelijk!







