Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram tomaten of 500 gram gezeefde tomaten
- 2-3 paprika’s (mogen alle kleuren zijn)
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram rundergehakt
- 2 preien (of andere groenten naar keuze)
- 1 courgette (of andere groenten naar keuze)
- Basilicum (vers of gedroogd)
- Peper en zout
- 200-300 gram volkoren penne (ook glutenvrij mogelijk)
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Bereidingswijze
- Pel de tomaten indien gewenst. Doe de (gepelde) tomaten of de gezeefde tomaten in de blender.
- Voeg de fijngesneden paprika, basilicum, zout en peper toe. Laat het geheel goed blenden tot een gladde saus.
- Snijd in de tussentijd de preien en courgette fijn.
- Bak de ui en knoflook aan in een pan. Voeg vervolgens het rundergehakt toe en bak dit rul. Voeg daarna de fijngesneden preien en courgette toe.
- Voeg als laatste de geblende tomatensaus toe aan de pan en laat het geheel kort pruttelen.
- Kook in de tussentijd de volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot deze al dente is.
- Serveer direct. Eet smakelijk!
- Serveer de penne desgewenst met een frisse salade of extra rauwkost voor een complete maaltijd.







