Pastinaak wortel stamppot
20 november 2018
Stevige preisoep
18 december 2018

Recept van de week

Volkoren penne met zelfgemaakte pastasaus

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram tomaten of 500 gram gezeefde tomaten
  • 2-3 paprika’s (mogen alle kleuren zijn)
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 preien (of andere groenten naar keuze)
  • 1 courgette (of andere groenten naar keuze)
  • Basilicum (vers of gedroogd)
  • Peper en zout
  • 200-300 gram volkoren penne (ook glutenvrij mogelijk)

Bereidingstijd: circa 25 minuten

Bereidingswijze

  • Pel de tomaten indien gewenst. Doe de (gepelde) tomaten of de gezeefde tomaten in de blender.
  • Voeg de fijngesneden paprika, basilicum, zout en peper toe. Laat het geheel goed blenden tot een gladde saus.
  • Snijd in de tussentijd de preien en courgette fijn.
  • Bak de ui en knoflook aan in een pan. Voeg vervolgens het rundergehakt toe en bak dit rul. Voeg daarna de fijngesneden preien en courgette toe.
  • Voeg als laatste de geblende tomatensaus toe aan de pan en laat het geheel kort pruttelen.
  • Kook in de tussentijd de volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot deze al dente is.
  • Serveer direct. Eet smakelijk!
  • Serveer de penne desgewenst met een frisse salade of extra rauwkost voor een complete maaltijd.