Ingrediënten (4 personen)
- 250 gram rundergehakt
- 250 gram bloemkoolrijst
- 1 zakje (250 gram) nasigroenten (of wortel, taugé, rode ui, witte kool)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel sambal oelek (let op: niet te veel gebruiken)
- kruiden: gember, paprikapoeder, peper, koriander, komijnzaad, cayennepeper
- 1 klein scheutje ketjap
- eventueel zout
- Boter of olijfolie, voor het bakken
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de groenten in kleine stukjes.
- Gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst of maak deze zelf met een keukenmachine.
- Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit wat boter of olijfolie in de pan en bak het gehakt rul samen met de fijngesneden knoflook en ui.
- Voeg de nasigroenten, de kruiden, sambal, ketjap en eventueel zout toe.
- Wok de bloemkoolrijst gedurende 2-3 minuten rul en voeg toe aan het gehaktmengsel.







