Witte vis met kokos kerriesaus
19 februari 2019
Bloemkool met linzen
5 maart 2019

Recept van de week

Witlofsalade met makreel

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 3 witlof
  • 150 gram gerookte makreelfilet
  • 1-2 sinaasappel(s)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • verse of gedroogde bieslook
  • versgemalen peper (naar smaak)

Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern aan de onderzijde.
  • Verdeel de makreelfilet in stukjes.
  • Schil de sinaasappel, snijd deze in stukjes en vang het sap op.
  • Roer een dressing van mayonaise, yoghurt, sinaasappelsap en versgemalen peper.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Meng alle voorbereide ingrediënten door elkaar.
  • Serveer de salade direct als een heerlijke, lichte lunch.