Ingrediënten (4 personen)
- 2 blikken/zakken kikkererwten
- 1 grote ui
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels verse gember, grof geraspt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 ml kokosmelk
- 250 ml gekookt water
- sap van een halve citroen
- 1 grote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- 2 handen verse peterselie, grofgehakt
- peper
- zout
- boter
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
- Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de kerriepoeder, de komijn, de gember en de knoflook toe. Zet het vuur meteen laag en bak nog 3 minuten. Blijf constant roeren om aanbakken te voorkomen.
- Voeg de kokosmelk, het water en het citroensap toe. Breng aan de kook.
- Voeg de bloemkool toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de kikkererwten toe en laat de curry nog 2 minuutjes zachtjes koken (schud eventueel het kookvocht verder af).
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met de verse peterselie.







