Falafel, quinoa, avocado, groente salade
1 december 2020
zoete aardappel-, wortel- linzensoep
11 januari 2021

Recept van de week

Groentestoof

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 uien
  • 400 gram wortels
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kleine knolselderij
  • 4 kippenboutjes
  • 1,5 eetlepel Ras el hanout
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 1 bouillonblokje
  • 500 ml kokend water
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Verse bladpeterselie (voor garnering)
  • Optioneel: Cajun kruiden

Bereidingstijd: 45 minuten

Bereidingswijze

  • Doe wat roomboter in de pan en bak de kippenboutjes even aan. Voeg na 2-5 minuten wat water toe en laat ze 45 minuten zachtjes koken/pruttelen, totdat de kip gaar is. Eventueel lekker met wat Cajun kruiden.
  • Snipper de ui en schil de wortels met een dunschiller. Snijd de wortels en knolselderij in blokjes van 1 cm.
  • Verhit olijfolie in een grote stoofpan met deksel en voeg de ui met wat zout toe. Fruit de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de wortels, knolselderij en de Ras el hanout toe aan de pan en roerbak nog een minuut. Schenk het kokende water erbij en doe het bouillonblokje in de pan.
  • Breng aan de kook en stoof in 20-25 minuten gaar. Hak ondertussen de verse bladpeterselie grof. Roer de tomatenpuree 5 minuten voor het einde van de kooktijd door de stoof.
  • Voeg als laatste de tomatenblokjes en peper en zout toe.
  • Serveer de groentestoof op een bord, garneer met het amandelschaafsel en leg een kippenboutje ernaast.
  • Eet smakelijk!