Ingrediënten (2 personen)
- Veldsla
- 1 puntpaprika
- 1 zakje linzen (Hak), 205 gram
- 8 zongedroogde tomaten
- 1 appel
- Basilicum
- 1 blikje tonijn op olijfolie
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
- Was de sla en verdeel deze over 2 borden.
- Laat het zakje linzen uitlekken en verdeel deze over 2 borden.
- Snijd de paprika en appel in stukjes en verdeel deze over 2 borden.
- Verdeel de tonijn en basilicumblaadjes over 2 borden. Breng de salade op smaak met olijfolie, peper en een beetje zout.
1 plakje notenbrood, recept:
Notenbrood
Ingrediënten (voor 25 dunne sneetjes)
100 gram gemengde ongezouten noten
6 eieren
3 eetlepels olijfolie
100 gram amandelmeel
200 gram gemengde pitten (zoals zonnebloempitten, pompoenpitten, pijnboompitten)
50 gram sesamzaad
50 gram lijnzaad (ongebroken)
Peper en zout
Bakpapier
Boter (voor het besmeren)
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 60 minuten oventijd.
Bereidingswijze
- Verhit de oven voor op 180 graden Celsius.
- Hak de noten grof.
- Klop de eieren los met peper en zout en voeg de olijfolie toe.
- Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier, giet het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak het notenbrood in 60 minuten gaar. Laat het daarna minstens een half uur afkoelen voordat je het in plakken snijdt.
Besmeer het plakje notenbrood met boter.







