Broccoli-courgettesoep
30 maart 2021
Zalm, dille zeekraal salade
28 april 2021

Recept van de week

Tonijnsalade met een plakje notenbrood

Ingrediënten (2 personen)

  • Veldsla
  • 1 puntpaprika
  • 1 zakje linzen (Hak), 205 gram
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 appel
  • Basilicum
  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze

  • Was de sla en verdeel deze over 2 borden.
  • Laat het zakje linzen uitlekken en verdeel deze over 2 borden.
  • Snijd de paprika en appel in stukjes en verdeel deze over 2 borden.
  • Verdeel de tonijn en basilicumblaadjes over 2 borden. Breng de salade op smaak met olijfolie, peper en een beetje zout.

1 plakje notenbrood, recept:

Notenbrood

Ingrediënten (voor 25 dunne sneetjes)

100 gram gemengde ongezouten noten

6 eieren

3 eetlepels olijfolie

100 gram amandelmeel

200 gram gemengde pitten (zoals zonnebloempitten, pompoenpitten, pijnboompitten)

50 gram sesamzaad

50 gram lijnzaad (ongebroken)

Peper en zout

Bakpapier

Boter (voor het besmeren)

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 60 minuten oventijd.

Bereidingswijze

  • Verhit de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Hak de noten grof.
  • Klop de eieren los met peper en zout en voeg de olijfolie toe.
  • Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier, giet het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak het notenbrood in 60 minuten gaar. Laat het daarna minstens een half uur afkoelen voordat je het in plakken snijdt.

Besmeer het plakje notenbrood met boter.