Gevulde aubergine
17 augustus 2021
Rode bieten pastinaak soep
10 oktober 2021

Recept van de week

Quinoa salade

Ingrediëntenlijst (2 personen)

  • 2 kleine broccoli’s
  • 120 gram quinoa
  • 25 gram walnoten
  • 2 appels
  • 240 gram kikkererwten
  • 1 ruime eetlepel tahini
  • 2 theelepels mosterd
  • sap van een halve citroen
  • 100 gram veldsla

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Was de broccoli’s en snijd ze in stukken (bewaar de stam, bijvoorbeeld om later toe te voegen aan een soep, zoals courgettesoep; de stam bevat namelijk ook veel vitaminen en mineralen). Kook de broccoli 5-10 minuten in een beetje water.
  • Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Was de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Voeg in een kom de appels, walnoten en kikkererwten toe. Voeg hierbij de tahini, citroensap en mosterd en meng alles goed door elkaar. Voeg er vervolgens de veldsla aan toe.
  • Voeg als laatste de quinoa en broccoli toe. Dit kan warm, maar is ook lekker als je de quinoa en broccoli laat afkoelen en later toevoegt.
  • De salade is lekker om zowel warm als koud te eten.

Een heerlijke vegan lunchsalade!

Inspiratie van Sarai Pannekoek, Nourish mentis