Ingrediëntenlijst (2 personen)
- 2 kleine broccoli’s
- 120 gram quinoa
- 25 gram walnoten
- 2 appels
- 240 gram kikkererwten
- 1 ruime eetlepel tahini
- 2 theelepels mosterd
- sap van een halve citroen
- 100 gram veldsla
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Was de broccoli’s en snijd ze in stukken (bewaar de stam, bijvoorbeeld om later toe te voegen aan een soep, zoals courgettesoep; de stam bevat namelijk ook veel vitaminen en mineralen). Kook de broccoli 5-10 minuten in een beetje water.
- Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Was de appels en snijd ze in kleine stukjes.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Voeg in een kom de appels, walnoten en kikkererwten toe. Voeg hierbij de tahini, citroensap en mosterd en meng alles goed door elkaar. Voeg er vervolgens de veldsla aan toe.
- Voeg als laatste de quinoa en broccoli toe. Dit kan warm, maar is ook lekker als je de quinoa en broccoli laat afkoelen en later toevoegt.
- De salade is lekker om zowel warm als koud te eten.
Een heerlijke vegan lunchsalade!
Inspiratie van Sarai Pannekoek, Nourish mentis







