Kip kerrie
26 oktober 2021Wortel kokossoep
23 november 2021Ingrediënten (2 personen)
- 2 aubergines
- 400 gram tomaten
- 4 kleine sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 bosje platte peterselie
- olijfolie
- 2 eieren
- 280 ml Griekse yoghurt
- snufje zout
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 125 gram kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de aubergines en tomaten in plakken, en de sjalotjes in ringen.
- Hak de knoflook fijn en hak de platte peterselie fijn.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergineplakken om en om goudbruin.
- Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan en fruit de sjalotjes en knoflook, samen met de platte peterselie.
- Voor het yoghurtsausje meng je de eieren en de Griekse yoghurt met zout en peper.
- Leg om en om een laagje gebakken aubergines, plakken tomaat en het ui-knoflookmengsel in een ovenschaal. Eindig met een laag aubergines.
- Schenk het yoghurtsausje erover en rasp de kaas erover. Bak de moussaka in de oven 20-25 minuten totdat deze goudbruin is.
11 mei 2021
Published by admin at 11 mei 2021 31 oktober 2018
Published by admin at 31 oktober 2018 7 oktober 2024
Published by admin at 7 oktober 2024 8 augustus 2023
Published by admin at 8 augustus 2023