Wortel mango soep
1 november 2022
Heerlijke pompoensoep
13 december 2022

Recept van de week

Groene minestrone

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld, in plakjes
  • 1 middelgrote ui
  • 1 stengel bleekselderij, in plakken van 1 cm
  • 2 l groentebouillon
  • 100 gram groene asperges, in stukjes
  • 1 courgette
  • 1 flinke hand kool, grofgesneden
  • 50 gram diepvries doperwten
  • 1 potje of blik witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 75 gram ongekookte volkoren schelpjespasta (of macaroni/kikkererwtenpasta)
  • 1 dessertlepel pesto
  • Citroensap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook, ui en bleekselderij tot ze glazig zijn.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de groene asperges, courgette en kool (verwijder eventuele harde nerven) toe. Kook de groenten in 5 minuten beetgaar.
  • Voeg de diepvries doperwten toe en kook nogmaals 2 minuten.
  • Kook ondertussen de schelpjespasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de soep.
  • Roer de witte bonen door de soep. Breng de minestrone op smaak met zout, peper, de pesto en wat citroensap.

Recept uit het boek: “Mama’en” van Nina Pierson