Ingrediënten (4 personen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gepeld, in plakjes
- 1 middelgrote ui
- 1 stengel bleekselderij, in plakken van 1 cm
- 2 l groentebouillon
- 100 gram groene asperges, in stukjes
- 1 courgette
- 1 flinke hand kool, grofgesneden
- 50 gram diepvries doperwten
- 1 potje of blik witte bonen, gespoeld en uitgelekt
- 75 gram ongekookte volkoren schelpjespasta (of macaroni/kikkererwtenpasta)
- 1 dessertlepel pesto
- Citroensap van 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook, ui en bleekselderij tot ze glazig zijn.
- Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de groene asperges, courgette en kool (verwijder eventuele harde nerven) toe. Kook de groenten in 5 minuten beetgaar.
- Voeg de diepvries doperwten toe en kook nogmaals 2 minuten.
- Kook ondertussen de schelpjespasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de soep.
- Roer de witte bonen door de soep. Breng de minestrone op smaak met zout, peper, de pesto en wat citroensap.
Recept uit het boek: “Mama’en” van Nina Pierson







