Ingrediënten (12 plakken)
- 40 gram havermout
- 30 gram extra vierge olijfolie
- 4 rijpe bananen
- Rasp en sap van 1 onbespoten citroen
- 25 gram lijnzaad
- 120 gram amandelmeel
- 1 1/2 theelepel baking soda
- 1 theelepel kaneel
- 60 gram amandelen
- 3 eieren
- Mespunt zout
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten voorbereiding en 40-45 minuten baktijd in de oven.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een grote cakevorm met bakpapier.
- Pureer 3 bananen in een blender. Voeg de havermout, olijfolie, het sap van 1 citroen en het lijnzaad toe, en mix tot een egaal mengsel.
- Voeg vervolgens het amandelmeel, de baking soda, de kaneel, de amandelen en een beetje citroenrasp toe aan het mengsel in de blender. Mix kort totdat alles goed gecombineerd is.
- Klop in een grote kom de eieren luchtig met een mespunt zout. Dit duurt ongeveer 4 minuten op de hoogste stand van de handmixer.
- Spatel het bananen-amandelmengsel voorzichtig door de geklopte eieren totdat een egaal beslag ontstaat.
- Snijd de laatste banaan in de lengte doormidden. Giet het beslag in de cakevorm en leg de doorgesneden banaan er in de lengte bovenop.
- Bak het bananenbrood in het midden van de oven in 40-45 minuten totdat het goudbruin is. Laat het daarna goed afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.







