Mexicaanse schotel
24 september 2019
Noten en zaden brood
5 november 2019

Recept van de week

Bananenbrood

Ingrediënten (12 plakken)

  • 40 gram havermout
  • 30 gram extra vierge olijfolie
  • 4 rijpe bananen
  • Rasp en sap van 1 onbespoten citroen
  • 25 gram lijnzaad
  • 120 gram amandelmeel
  • 1 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • 60 gram amandelen
  • 3 eieren
  • Mespunt zout

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten voorbereiding en 40-45 minuten baktijd in de oven.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een grote cakevorm met bakpapier.
  • Pureer 3 bananen in een blender. Voeg de havermout, olijfolie, het sap van 1 citroen en het lijnzaad toe, en mix tot een egaal mengsel.
  • Voeg vervolgens het amandelmeel, de baking soda, de kaneel, de amandelen en een beetje citroenrasp toe aan het mengsel in de blender. Mix kort totdat alles goed gecombineerd is.
  • Klop in een grote kom de eieren luchtig met een mespunt zout. Dit duurt ongeveer 4 minuten op de hoogste stand van de handmixer.
  • Spatel het bananen-amandelmengsel voorzichtig door de geklopte eieren totdat een egaal beslag ontstaat.
  • Snijd de laatste banaan in de lengte doormidden. Giet het beslag in de cakevorm en leg de doorgesneden banaan er in de lengte bovenop.
  • Bak het bananenbrood in het midden van de oven in 40-45 minuten totdat het goudbruin is. Laat het daarna goed afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.