Ingrediënten
- 150 gram boekweitmeel of speltmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 1 snufje gejodeerd zout
- 2 eieren
- 100 gram Extra Vierge Olijfolie
- 4 hele rijpe bananen (hoe rijper de bananen, hoe zoeter het bananenbrood)
Verder nodig: een bakblik en bakpapier.
Bereidingstijd: circa 20 minuten voorbereiding en 45 minuten oventijd.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Haal alle 4 bananen uit de schil en prak ze heel fijn met een vork.
- Voeg de kaneel, het zout en het bakpoeder toe en meng het geheel.
- Voeg vervolgens de eieren toe en meng het geheel opnieuw.
- Zeef dan de 150 gram meel boven de kom en meng het beslag.
- Voeg nu de olijfolie toe en meng.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hierin het beslag.
- Bak het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten.
- Laat het bananenbrood circa 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.
Inspiratie voor dit recept komt van 24Kitchen (het recept is wel wat aangepast).







