Komkommersoep
9 september 2024
avocadospread
7 oktober 2024

Recept van de week

Bananenbrood

Ingrediënten

  • 150 gram boekweitmeel of speltmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 snufje gejodeerd zout
  • 2 eieren
  • 100 gram Extra Vierge Olijfolie
  • 4 hele rijpe bananen (hoe rijper de bananen, hoe zoeter het bananenbrood)

Verder nodig: een bakblik en bakpapier.

Bereidingstijd: circa 20 minuten voorbereiding en 45 minuten oventijd.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Haal alle 4 bananen uit de schil en prak ze heel fijn met een vork.
  • Voeg de kaneel, het zout en het bakpoeder toe en meng het geheel.
  • Voeg vervolgens de eieren toe en meng het geheel opnieuw.
  • Zeef dan de 150 gram meel boven de kom en meng het beslag.
  • Voeg nu de olijfolie toe en meng.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hierin het beslag.
  • Bak het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten.
  • Laat het bananenbrood circa 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.

Inspiratie voor dit recept komt van 24Kitchen (het recept is wel wat aangepast).