Ingrediënten (1 pizza)
- 1 kleine bloemkool
- 50 gram geraspte kaas
- 1 ei
- Snufje zout (bij voorkeur Losalt)
- 200 ml Passata (tomatensaus)
- Kruiden: oregano, basilicum, tijm, knoflook, paprikapoeder, eventueel een beetje chilipoeder
- 1 handje champignons
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- Eventueel Mozzarella of vlees/vis toevoegen
Bereidingstijd: 60-90 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de bloemkool in roosjes en was deze goed.
- Kook de bloemkoolroosjes 4 minuten.
- Doe de roosjes nu in een keukenmachine of blender en maal ze fijn.
- Leg de bloemkoolkruimels in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit! Hoe droger de kruimels, hoe beter de bodem wordt. (Dit is een cruciale stap).
- Meng de bloemkoolkruimels met het ei, de geraspte kaas en een beetje zout (bij voorkeur Losalt).
- Vorm nu de bodem op de bakplaat en druk deze goed aan.
- Zet de bodem voor 15-30 minuten in de oven, totdat deze lichtbruin en knapperig wordt.
- Maak ondertussen de tomatensaus door de Passata met de kruiden te mengen. Voeg de kruiden toe naar smaak.
- Snijd de overige ingrediënten in plakjes.
- Haal de bloemkoolbodem uit de oven en besmeer deze met de tomatensaus.
- Beleg de pizza met de gesneden groenten, kaas (en eventueel vlees of vis).
- Zet de bloemkoolpizza nog voor zo’n 10-15 minuten in de oven, totdat de bodem echt knapperig is en de kaas gesmolten is.
- Eet smakelijk!







