Gevulde courgette
20 juni 2023
Chocolade gevuld met noten
8 augustus 2023

Recept van de week

Gegrilde perzik- mozzarella salade

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 perziken
  • 1 bol mozzarella
  • 1 groot blik kikkererwten
  • Rucola/veldsla/ijsbergsla naar behoefte en voorkeur
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • Peper

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze goed af en dep ze droog. Doe ze vervolgens in een kom en meng met 1 eetlepel olijfolie, oregano en peper. Spreid ze uit op de bakplaat en rooster ze zo’n 10 minuten.
  • Snijd de perziken in plakken en grill ze een paar minuutjes (aan beide kanten).
  • Verdeel de sla over 2 borden. Snijd of pluk de bol mozzarella en verdeel deze over de sla. Vul vervolgens aan met de gegrilde perzik en de geroosterde kikkererwten.
  • Meng de balsamicoazijn met olijfolie en wat peper en schenk deze over de salade.