Ingrediënten (voor 2 personen)
- 300 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 potje groene pesto
- 8 zongedroogde tomaatjes
- Citroensap
- Wat pijnboompitjes
- Oregano
- Peper
- 1 eetlepel Franse mosterd
- Olijfolie
- Water
Bereidingstijd: 15 minuten en 30-40 minuten in de oven
Bereidingswijze
Eerst de marinade
- Doe in een kom een scheut olijfolie.
- Voeg ruim citroensap toe en laat het door goed roeren emulgeren met de olie.
- Peper en oregano toevoegen.
- Knijp de knoflook erboven uit, voeg onder voortdurend roeren de mosterd en daarna wat water toe.
- Spoel de kipfilets af, snijd ze in stukjes en leg ze in de marinade.
- Laat de kip minstens 4 uur marineren.
Na het marineren
- Smeer de kipstukjes in met pesto en leg ze in de ovenschaal. Leg er wat zongedroogde tomaatjes tussen en strooi er wat pijnboompitjes over.
- Laat de kipfilet in de voorverwarmde oven in 30-40 minuten gaar worden op 190 graden Celsius.
Lekker met boontjes en gekookte aardappelen.







