Omelet wrap met hüttenkäse & komkommer
31 maart 2017
Asperges met mosterd/mayo vinaigrette
5 mei 2017

Recept van de week

Gemarineerde kip met pesto uit de oven

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300 gram kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 potje groene pesto
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • Citroensap
  • Wat pijnboompitjes
  • Oregano
  • Peper
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • Olijfolie
  • Water

Bereidingstijd: 15 minuten en 30-40 minuten in de oven

Bereidingswijze

Eerst de marinade

  • Doe in een kom een scheut olijfolie.
  • Voeg ruim citroensap toe en laat het door goed roeren emulgeren met de olie.
  • Peper en oregano toevoegen.
  • Knijp de knoflook erboven uit, voeg onder voortdurend roeren de mosterd en daarna wat water toe.
  • Spoel de kipfilets af, snijd ze in stukjes en leg ze in de marinade.
  • Laat de kip minstens 4 uur marineren.

Na het marineren

  • Smeer de kipstukjes in met pesto en leg ze in de ovenschaal. Leg er wat zongedroogde tomaatjes tussen en strooi er wat pijnboompitjes over.
  • Laat de kipfilet in de voorverwarmde oven in 30-40 minuten gaar worden op 190 graden Celsius.

Lekker met boontjes en gekookte aardappelen.