Gevulde courgette
Ingrediënten (2 personen)
- 2 courgettes
- 1 paprika
- 2 bosuien
- 80 gram granaatappelpitjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 200 gram geitenkaas
- 150 gram bereide volkoren couscous
- Limoensap
- Olijfolie
- Kruiden: peper, zout, oregano en tijm en verse peterselie
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit, bewaar het vruchtvlees. Besmeer de binnenkant van de courgettes met wat olijfolie en strooi er oregano en tijm overheen. Plaats ze in de oven (in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier) en bak ze voor circa 20 minuten.
- Hak het vruchtvlees van de courgettes fijn en bak dit kort aan.
- Rooster in een droge pan de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paprika en bosui fijn en voeg ze samen met de granaatappelpitjes en geroosterde pijnboompitten toe aan het gebakken courgettevruchtvlees. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Meng wat olijfolie en limoensap en schep dit door het mengsel van de bereide couscous en de groenten.
- Zodra de courgettes gaar zijn, vul ze dan met het mengsel. Verkruimel de geitenkaas eroverheen en garneer tot slot met verse peterselie.
Inspiratie: Eatertainment







