Courgetti met sperziebonen en gerookte zalm
28 februari 2018
Notenbrood
27 maart 2018

Recept van de week

Kabeljauw met bloemkoolpuree

Ingrediënten (4 personen)

  • +/- 400-500 gram (diepvries)kabeljauwfilet
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepels peterselie (gedroogd of vers)
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Beetje boter

Bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten oventijd

Bereidingswijze

  • Kook de bloemkoolroosjes gaar en giet ze af.
  • Prak de gekookte bloemkool grof en laat wat kookvocht achter in de pan zodat de bloemkool goed geprakt kan worden.
  • Kook de sperziebonen beetgaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Verwarm wat boter in een koekenpan en bak daarin de kabeljauwfilet aan. Voeg de gehakte peterselie (vers of gedroogd) en de fijngesneden knoflook toe.
  • Voeg vervolgens de grove mosterd toe aan de kabeljauw.
  • Schep het kabeljauwfiletmengsel in een ovenschaal en bedek het met een laagje sperziebonen.
  • Maak een mooi toplaagje met de bloemkoolpuree en dek de ovenschotel af met aluminiumfolie.
  • Zet de ovenschotel voor 20 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!