Ingrediënten (2 personen)
- 250 gram kipfilet
- 400 gram bloemkoolrijst of 300 gram zilvervliesrijst
- 4 handjes erwten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika’s
- 100 ml ongezoete kokosmelk of 3 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels curry madras kruiden van Jonnie de Boer
- Kokosolie
- Limoensap
- Zout en peper
- Eventueel verse gember
- Eventueel amandelmelk
- Eventueel tempeh (voor de vegetarische optie)
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in roosjes en maal fijn met behulp van de keukenmachine, blender of rasp (of koop kant-en-klare bloemkoolrijst).
- Snipper de ui en knoflook en snijd de kipfilet in blokjes en de paprika in reepjes.
- Verhit één eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de ui aan.
- Voeg de kip toe en bak deze 3-4 minuten op hoog vuur.
- Draai het vuur lager, voeg de knoflook en curry madras kruiden toe en bak dit nog 1 minuut mee.
- Optioneel: Rasp de gember in de koekenpan.
- Voeg de kokosmelk en het limoensap toe, samen met een snufje zout en peper. Voeg vervolgens de erwten en paprika toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de kip gaar is.
- Is de saus te dik? Voeg er dan nog wat amandelmelk aan toe.
- Stoom of wok de bloemkoolrijst 2 minuten.
- Schep de bloemkoolrijst op het bord en serveer het met het curry madras mengsel.
Vegetarische optie? Vervang de kipfilet door (biologische) tempeh. Verwerk de tempeh op dezelfde manier als de kipfilet.







