Heerlijke spinazie-stamppot
29 december 2017
Chicken Tonight Saté zonder pakjes en zakjes
11 januari 2018

Recept van de week

Kip Madras zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten (2 personen)

  • 300 gram kipfilet
  • 1/2 rode peper
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Klein stukje gember (ca. 2 cm)
  • 1 paprika
  • 1 appel
  • 170 gram Griekse yoghurt (eventueel de 0%)
  • 1 kleine dessertlepel Curry Madras(van Jonnie Boer, zonder zout, alleen maar gedroogde kruiden)
  • Olie om in te bakken
  • Zout, naar smaak
  • Versgemalen peper, naar smaak
  • 100 gram ongekookte zilvervliesrijst (voor erbij serveren)
  • 300 gram sperzieboontjes (voor erbij serveren)

Bereidingstijd: circa 25 minuten

Bereidingswijze

  • Snipper de ui, knoflook, gember en rode peper. Bak deze in een scheutje olie in een wokpan tot ze geurig zijn.
  • Snijd de paprika, tomaten en de kip in blokjes en voeg deze toe aan de pan.
  • Voeg 1 kleine dessertlepel Curry Madras kruiden toe en bak alles circa 8 minuten, tot de kip gaar is.
  • Kook ondertussen de rijst en de sperzieboontjes gaar.
  • Roer de Griekse yoghurt door het kip- en groentemengsel.
  • Breng op smaak met een snufje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de appel in stukjes en schep deze als laatste door de kip madras.
  • Serveer het gerecht samen met de gekookte rijst en sperzieboontjes.