Ingrediënten (2 personen)
- 300 gram kipfilet
- 1/2 rode peper
- 2 rijpe tomaten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- Klein stukje gember (ca. 2 cm)
- 1 paprika
- 1 appel
- 170 gram Griekse yoghurt (eventueel de 0%)
- 1 kleine dessertlepel Curry Madras(van Jonnie Boer, zonder zout, alleen maar gedroogde kruiden)
- Olie om in te bakken
- Zout, naar smaak
- Versgemalen peper, naar smaak
- 100 gram ongekookte zilvervliesrijst (voor erbij serveren)
- 300 gram sperzieboontjes (voor erbij serveren)
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Bereidingswijze
- Snipper de ui, knoflook, gember en rode peper. Bak deze in een scheutje olie in een wokpan tot ze geurig zijn.
- Snijd de paprika, tomaten en de kip in blokjes en voeg deze toe aan de pan.
- Voeg 1 kleine dessertlepel Curry Madras kruiden toe en bak alles circa 8 minuten, tot de kip gaar is.
- Kook ondertussen de rijst en de sperzieboontjes gaar.
- Roer de Griekse yoghurt door het kip- en groentemengsel.
- Breng op smaak met een snufje zout en versgemalen peper.
- Snijd de appel in stukjes en schep deze als laatste door de kip madras.
- Serveer het gerecht samen met de gekookte rijst en sperzieboontjes.







