Ingrediënten (2-3 personen)
- 2 kipfilets in stukjes gesneden
- 2 preien in stukjes gesneden
- 1 courgette
- 40 gram cashewnoten
- 3 eieren
- 2 eetlepels zuivelspread (naturel)
- 100 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel kerrie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- boter/olijfolie
- peper en zout
Bereidingstijd: 30 minuten (voorbereiding) en 35 minuten in de oven.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bestrooi de kip met een beetje peper en zout.
- Bak in een hapjespan de kipfilet bijna gaar.
- Voeg de prei toe en bak nog 1 minuut mee.
- Snijd de courgette in lange plakken (of met een kaasschaaf) en leg deze dakpansgewijs over de ingevette bodem en zijkanten van de springvorm.
- Mix de eieren, zuivelspread en kruiden goed. Schep daarna de kip, prei en de cashewnoten door de mix.
- Verdeel dit mengsel over de met courgette bedekte springvorm en strooi er wat geraspte kaas overheen.
- Bak de ovenschotel in de oven in circa 35 minuten gaar.
- Laat de ovenschotel voor het aansnijden nog 5 minuten afkoelen.
Bron: foodsisters







