Ingrediëntenlijst (4-5 personen)
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- 1 eetlepel bouillonpoeder (reformzaak)
- 2 rode pepers
- 3 tomaten
- 400 gram gedroogde linzen
- 1 theelepel garam masala kruiden
- eventueel verse basilicumblaadjes
- Water
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.
- Maak de rode pepers schoon en snijd ze ook fijn.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit daarin op laag vuur de ui, rode pepers en knoflook glazig.
- Voeg vervolgens het water en de linzen toe. Breng aan de kook en laat het geheel daarna 20 minuten pruttelen.
- De linzen nemen het vocht op, dus controleer tussentijds of er extra water moet worden toegevoegd.
- Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze tussentijds toe, samen met het bouillonpoeder.
- Voeg de basilicumblaadjes toe en eventueel nog wat water als je de soep dunner wilt hebben.
- Pureer het geheel met een staafmixer of blender tot een gladde soep.
- Eet smakelijk!







