Wortel- Paprikasoep
6 september 2019
Bananenbrood
9 oktober 2019

Recept van de week

Mexicaanse schotel

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram rundergehakt
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote rode ui
  • 2 paprika’s (bijvoorbeeld rood en geel)
  • 1 blik tomatenblokjes (ca. 400 gram)
  • 1 blik mais (150 gram, uitgelekt)
  • 1 blik kidneybonen (150 gram, uitgelekt)
  • 1 bekertje (125 ml) crème fraîche
  • Geraspte kaas
  • 1 avocado
  • IJsbergsla (of andere sla naar keuze)
  • Zelfgemaakte kruidenmix (meng paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, oregano, korianderpoeder, zout en peper naar smaak)

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de ui, knoflook en paprika in stukjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na een paar minuten het rundergehakt toe en bak dit rul.
  • Bak daarna de paprika’s kort mee. Voeg de zelfgemaakte kruidenmix toe (wees niet zuinig met de kruiden!) samen met de tomatenblokjes en breng het geheel rustig aan de kook.
  • Voeg de uitgelekte mais en kidneybonen toe en laat deze kort meewarmen in de saus.
  • Verdeel de sla over de borden en schep het mengsel hier bovenop. Maak het gerecht af met blokjes avocado, een royale lepel crème fraîche en een handje geraspte kaas per bord.