Ingrediënten (4 porties)
- 200 gram amandelmeel
- 3 eetlepels melk (gewone of plantaardige) of water
- 2 eetlepels speculaas- en koekkruiden van Jonnie de Boer
- 50 gram olijfolie
- 8 gram vanillesuiker
- 2 theelepels bakpoeder
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
- Doe het amandelmeel, de vanillesuiker, olijfolie, speculaas- en koekkruiden en het bakpoeder in een kom. Meng alles goed door elkaar en kneed er een deegbal van. Voeg tussen het kneden de melk of het water toe. Als het deeg te nat is, kun je er eventueel wat amandelmeel aan toevoegen. Is het droog, voeg dan wat water of melk toe.
- Maak kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er tussen de bolletjes voldoende ruimte is en druk ze voorzichtig plat totdat ze de vorm hebben van een pepernoot.
- Bak de pepernoten in circa 15-20 minuten in het midden van de oven gaar op 170 graden.
- Laat ze goed afkoelen. Het kan zijn dat ze in het begin nog een beetje zacht aanvoelen (ideaal voor jonge kindjes). Dit is niet erg, zodra ze zijn afgekoeld worden ze vanzelf wat harder.
Recept van Happje







