Tuinerwtensoep met créme fraîche
3 maart 2020
Gehaktballen met groente
14 april 2020

Recept van de week

Pompoen, wortel, kokossoepje

Ingrediënten (voor 1 grote pan)

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 500 gram wortelen
  • 1 (fles)pompoen
  • 1/2 theelepel cayenne
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 pakje kokosmelk (100 ml)
  • Bouillonpoeder
  • Olijfolie
  • Water

Bereidingswijze

  • Pel de ui en hak deze fijn. Pel de knoflook en gember en hak ze fijn. Was de pompoen goed en snijd deze grof (bijvoorbeeld in stukken van 3 bij 3 cm).
  • Schil de wortelen en snijd ze grof. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember circa 3 minuten. Voeg de wortels, cayenne en kurkuma toe en bak nog circa 5 minuten.
  • Voeg de kokosmelk en het bouillonpoeder toe.
  • Voeg zoveel water toe, tot alles onder water staat. Laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep en verdun eventueel naar behoefte.
  • Tip: Lekker met wat verse koriander, bosui en een kneepje limoensap.