Ingrediënten (voor 1 grote pan)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 500 gram wortelen
- 1 (fles)pompoen
- 1/2 theelepel cayenne
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 pakje kokosmelk (100 ml)
- Bouillonpoeder
- Olijfolie
- Water
Bereidingswijze
- Pel de ui en hak deze fijn. Pel de knoflook en gember en hak ze fijn. Was de pompoen goed en snijd deze grof (bijvoorbeeld in stukken van 3 bij 3 cm).
- Schil de wortelen en snijd ze grof. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember circa 3 minuten. Voeg de wortels, cayenne en kurkuma toe en bak nog circa 5 minuten.
- Voeg de kokosmelk en het bouillonpoeder toe.
- Voeg zoveel water toe, tot alles onder water staat. Laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep en verdun eventueel naar behoefte.
- Tip: Lekker met wat verse koriander, bosui en een kneepje limoensap.







