Noten en zaden brood
5 november 2019
Gehaktballen in tomatensaus
8 januari 2020

Recept van de week

Runderstoof

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 eetlepel boter of olijfolie
  • 400-500 gram stooflappen/stoofvlees
  • 1 prei
  • 8 dikke wortelen
  • 250 gram champignons
  • 1 potje zilveruitjes (320 gram), uitgelekt
  • 2 blikjes tomatenpuree (2x 70 gram)
  • 2 eetlepels Zwolsche Stoof kruidenmix van Jonnie Boer
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 200 ml rode wijn
  • 2 eetlepels bouillon (van goede kwaliteit, zoals blokjes zonder gist, gluten, suiker en E-nummers, indien gewenst)
  • Flinke scheut water

Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding en 2-3 uur stoven

Bereidingswijze

  • Smelt de boter of olijfolie in de pan. Bak hierin het in dobbelsteentjes gesneden stoofvlees rondom aan.
  • Voeg de gesneden prei, wortelen, rode uien, knoflook en champignons toe en smoor deze eventjes samen met het vlees.
  • Voeg daarna de Zwolsche Stoof kruidenmix, tomatenpuree, bouillon, rode wijn en een flinke scheut water toe.
  • Zet de deksel op de pan en laat het vlees 2-3 uur zachtjes stoven. Roer het regelmatig om en voeg zo nodig extra water of bouillon toe. Controleer tegen het einde of het vlees al zacht begint te worden en pas eventueel de stooftijd zelf aan.
  • Voeg de uitgelekte zilveruitjes toe en laat het geheel nog 10-15 minuten zachtjes stoven.
  • Serveer de Runderstoof met boontjes en een beetje aardappelpuree, zilvervliesrijst of bloemkoolrijst.