Courgettesoep met gerookte zalm
31 juli 2018
Andijviestamppot
29 augustus 2018

Recept van de week

Salade kip cajun

Ingrediënten (4 personen)

  • 300-400 gram kipfilet
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 kleine rode uien
  • Cajunkruiden (naar smaak)
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Boter of olie (om in te bakken)
  • Extra kruiden (naar smaak, voor de dressing, optioneel)
  • Pijnboompitten (optioneel, om te garneren)

Bereidingstijd: circa 25 minuten

Bereidingswijze

  • Was en snijd de ijsbergsla. Snijd de komkommer in plakjes of blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
  • Snipper één rode ui fijn. De andere rode ui kan in fijne ringen gesneden worden voor de salade.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze rijkelijk met cajunkruiden.
  • Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Fruit hierin de gesnipperde rode ui tot deze glazig is.
  • Voeg de gekruide kipfiletblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar.
  • Meng ondertussen de yoghurt en mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met eventueel wat extra kruiden.
  • Schik de gewassen en gesneden groenten op een bord. Verdeel hierover de gebakken kipfiletblokjes en de fijn gesneden (rauwe) rode ui-ringen.
  • Verdeel als laatste de dressing over de salade. Maak de salade af door er eventueel wat geroosterde pijnboompitten over te strooien.
  • Eet smakelijk!