Aziatische saladebowl met satésaus
26 maart 2019
Zoete aardappelsoep
7 mei 2019

Recept van de week

Tonijnsalade

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 augurken
  • 1 blikje tonijn in olijfolie
  • 1 appel
  • 1/2 komkommer
  • Een halve ui
  • Een handje bieslook
  • 75 gram veldsla
  • 2 eieren
  • Peper, zout en extra olijfolie naar smaak

Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten

Bereidingswijze

  • Kook de eieren hard (ca. 8-10 minuten). Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de augurken, de halve komkommer, de halve ui en de appel fijn. Meng deze ingrediënten in een kom.
  • Giet de tonijn af en meng deze zorgvuldig door het groenten- en appelmengsel.
  • Hak de bieslook fijn. Voeg de bieslook, peper, zout en extra olijfolie naar smaak toe aan de salade. Roer alles goed door.
  • Serveer de heerlijke tonijnsalade op een bedje van verse veldsla.