Biefstuk met broccoli en boontjes
17 februari 2020
Pompoen, wortel, kokossoepje
1 april 2020

Recept van de week

Tuinerwtensoep met créme fraîche

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 1 zoete of gewone aardappel, in kleine stukjes
  • 2-3 bouillonblokjes (de biologische winkel verkoopt vaak bouillonblokjes zonder gist, gluten, suiker en E-nummers)
  • 450 gram tuinerwten (eventueel uit de diepvries)
  • handje bladpeterselie, grof gehakt
  • 200 ml crème fraîche
  • handje munt, fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • Peper en zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalotten 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de aardappel toe en bak nog 4 minuten mee, roer af en toe.
  • Voeg de bouillon, tuinerwten en de peterselie toe en breng aan de kook. Laat de soep nog 15-20 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met crème fraîche, munt en limoen.
  • Eet smakelijk.