Ingrediënten (4-6 personen)
- 400 gram zoete aardappel
- 500 gram wortelen
- 100 gram linzen (ongeweekt)
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 150 ml kokosmelk
- bouillon
- water (afhankelijk van de gewenste dikte)
- olijfolie
- verse koriander
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de knoflooktenen en ui in kleine stukjes.
- Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook zachtjes.
- Voeg het water, de bouillon en de wortelen toe. Breng het geheel aan de kook.
- Snijd de zoete aardappel in stukjes en voeg deze samen met de linzen toe aan het kokende water.
- Laat alles 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg er vervolgens de kokosmelk aan toe en eventueel extra water indien de soep te dik is.
- Voeg wat koriander toe en pureer alles goed door elkaar met een staafmixer of blender.
- Garneer de soep met de overgebleven verse koriander.
- Eet smakelijk!







