Groentestoof
15 december 2020
Kip salade
26 januari 2021

Recept van de week

zoete aardappel-, wortel- linzensoep

Ingrediënten (4-6 personen)

  • 400 gram zoete aardappel
  • 500 gram wortelen
  • 100 gram linzen (ongeweekt)
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 ml kokosmelk
  • bouillon
  • water (afhankelijk van de gewenste dikte)
  • olijfolie
  • verse koriander

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de knoflooktenen en ui in kleine stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook zachtjes.
  • Voeg het water, de bouillon en de wortelen toe. Breng het geheel aan de kook.
  • Snijd de zoete aardappel in stukjes en voeg deze samen met de linzen toe aan het kokende water.
  • Laat alles 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg er vervolgens de kokosmelk aan toe en eventueel extra water indien de soep te dik is.
  • Voeg wat koriander toe en pureer alles goed door elkaar met een staafmixer of blender.
  • Garneer de soep met de overgebleven verse koriander.
  • Eet smakelijk!