Quinoa salade
13 september 2021
Kip kerrie
26 oktober 2021

Recept van de week

Rode bieten pastinaak soep

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram rauwe bieten
  • 2 pastinaken
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 appel
  • Snuf komijn
  • 750 ml groentebouillon
  • Water
  • 125 ml crème fraîche
  • Handje walnoten
  • Verse of gedroogde dille
  • Olijfolie

Bereidingstijd: 35 minuten

Bereidingswijze

  • Schil de pastinaak, rode bieten en de appel en snijd deze in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit hierin langzaam de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de pastinaak, appel en rode bieten toe. Bak dit nog even mee. Doe de snuf komijn erbij en laat dit circa 1 minuut meebakken. Voeg nu het water en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat circa 20 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn.
  • Voeg de crème fraîche toe aan de soep en pureer deze glad. Serveer de soep met gehakte walnoten en dille.