Zalm met asperges uit de oven
6 juni 2018
Lunch salade kip
10 juli 2018

Recept van de week

Mexicaans eenpansgerecht

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 350-500 gram gemengd gehakt
  • 1 blikje (150 gram) maïs
  • 1 avocado
  • 250 gram tomatenblokjes of gezeefde tomaten (1 potje)
  • 1-2 rode peper(s) zonder zaadjes
  • 1 bosje bosui
  • 2 zakken gewelde linzen van HAK
  • 125 gram crème fraîche
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 theelepels komijnpoeder
  • 4 theelepels pittig paprikapoeder
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • Olie of boter om in te bakken

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de bosui en de knoflook fijn.
  • Verhit wat olie of boter in een ruime pan. Fruit de fijngesneden knoflook kort aan. Voeg het gemengd gehakt toe en bak het rul en gaar.
  • Voeg de komijnpoeder, het pittige paprikapoeder en de tomatenblokjes of gezeefde tomaten toe aan het gehakt. Roer goed door en laat het geheel circa 5 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken zich goed vermengen.
  • Snijd ondertussen de rode peper (verwijder de zaadjes voor minder pit) in kleine stukjes. Snijd de avocado ook in blokjes of plakjes en zet apart voor de garnering.
  • Laat de linzen uitlekken. Voeg de maïs en de gesneden rode peper toe aan het gehaktmengsel. Laat dit kort meewarmen, ongeveer 2-3 minuten.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Serveer het Mexicaans eenpansgerecht warm, gegarneerd met de blokjes avocado, fijngesneden bosui en een eetlepel crème fraîche per persoon.