Pompoen- boerenkoolstamppot
31 oktober 2018
Pastinaak wortel stamppot
20 november 2018

Recept van de week

Kip Kerrie

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 150 gram kipfilet, in blokjes
  • 100 gram (ongekookte) zilvervliesrijst
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 100-150 ml kokosmelk of amandelmelk
  • Olijfolie (voor bakken)

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet af en laat staan met het deksel op de pan.
  • Bak in de tussentijd de knoflook een minuut aan in een scheut olijfolie. Voeg de fijngesneden rode peper toe en bak nog een minuut.
  • Bestrooi de kip met kerriepoeder, peper en zout. Bak vervolgens de kipfilet in 6-8 minuten gaar. Wok de broccoli mee.
  • Voeg de courgette toe aan het kipmengsel, evenals de kokosmelk of amandelmelk. Laat nog een minuut of 7 pruttelen. Proef je Kip Kerrie en breng eventueel verder op smaak met wat kerrie, zout en peper, of verdun het juist met wat extra kokosmelk/amandelmelk.
  • Serveer de rijst met de Kip Kerrie.