Wortel kokossoep
23 november 2021
Onbewerkte energierepen
21 december 2021

Recept van de week

Linzensoep

Ingrediëntenlijst (4-5 personen)

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel bouillonpoeder (reformzaak)
  • 2 rode pepers
  • 3 tomaten
  • 400 gram gedroogde linzen
  • 1 theelepel garam masala kruiden
  • eventueel verse basilicumblaadjes
  • Water

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.
  • Maak de rode pepers schoon en snijd ze ook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit daarin op laag vuur de ui, rode pepers en knoflook glazig.
  • Voeg vervolgens het water en de linzen toe. Breng aan de kook en laat het geheel daarna 20 minuten pruttelen.
  • De linzen nemen het vocht op, dus controleer tussentijds of er extra water moet worden toegevoegd.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze tussentijds toe, samen met het bouillonpoeder.
  • Voeg de basilicumblaadjes toe en eventueel nog wat water als je de soep dunner wilt hebben.
  • Pureer het geheel met een staafmixer of blender tot een gladde soep.
  • Eet smakelijk!