Ingrediënten (voor 6 personen)
- 2 bosuitjes
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kg biologische wortelen
- 1 biologische pastinaak
- 1 dessertlepel kardemom
- 2 bouillonblokjes (bijv. groentebouillon)
- water
Bereidingstijd: 20 minuten
- Snijd de bosuitjes in fijne ringen.
- Was de wortelen en pastinaak grondig en snijd ze in gelijke stukken.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de helft van de bosui zachtjes aan.
- Voeg vervolgens de wortelen, pastinaak, voldoende water (tot de groenten net onder staan) en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes koken, of tot de groenten gaar zijn.
- Als de soep te dik is, voeg dan extra water toe naar smaak.
- Voeg hierna de kardemom en het sap van 1 sinaasappel toe en pureer de soep vervolgens glad met een staafmixer.
- Garneer bij het serveren met de overgebleven bosui.
- Deze soep is heerlijk als lunch of als lichte maaltijd. Perfect voor een extra portie groenten!







