Quinoa linzensalade
5 december 2023
Speculaas cake
16 januari 2024

Recept van de week

Pompoencake

Pompoencake

Ingrediënten (12 plakken)

400 gram pompoenblokjes

250 gram volkorentarwemeel

3 eieren

1 banaan

2 theelepels kaneel

1 theelepel speculaaskruiden

1 eetlepel bakpoeder

3 theelepels vanille-aroma

30 gram pompoenpitten

Optie: 75 gram rozijnen

Bereidingstijd: 30 minuten + 45 minuten oventijd

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de pompoenblokjes zacht in ongeveer tien minuten, giet af en laat ze even afkoelen.
  • Meng het meel met de kaneel, speculaaskruiden en het bakpoeder.
  • Doe de afgekoelde pompoenblokjes samen met de eieren, banaan en vanille-aroma in een keukenmachine en fijn mixen. Voeg vervolgens het meelmengsel toe en mix het goed door elkaar. Je kunt hier eventueel de rozijnen (en naar wens andere noten) toevoegen.
  • Vul de ingevette of met bakpapier beklede cakevorm met het mengsel. Bestrooi met de pompoenpitten en zet het voor 45 minuten in de oven.