Pompoencake
Ingrediënten (12 plakken)
400 gram pompoenblokjes
250 gram volkorentarwemeel
3 eieren
1 banaan
2 theelepels kaneel
1 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel bakpoeder
3 theelepels vanille-aroma
30 gram pompoenpitten
Optie: 75 gram rozijnen
Bereidingstijd: 30 minuten + 45 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de pompoenblokjes zacht in ongeveer tien minuten, giet af en laat ze even afkoelen.
- Meng het meel met de kaneel, speculaaskruiden en het bakpoeder.
- Doe de afgekoelde pompoenblokjes samen met de eieren, banaan en vanille-aroma in een keukenmachine en fijn mixen. Voeg vervolgens het meelmengsel toe en mix het goed door elkaar. Je kunt hier eventueel de rozijnen (en naar wens andere noten) toevoegen.
- Vul de ingevette of met bakpapier beklede cakevorm met het mengsel. Bestrooi met de pompoenpitten en zet het voor 45 minuten in de oven.







