Ingrediënten (2 personen)
- 1 stronk broccoli
- 150 gram erwtjes
- 150 gram (dunne) sperziebonen
- 1 knoflookteen
- Olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 2 biefstukjes à 75-100 gram
- 1 ui
- 200 gram (kastanje)champignons
- (jozo)zout en peper
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Was en breek de broccoli in roosjes. Was de sperziebonen en haal de puntjes eraf.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Snipper de ui. Verwarm de roomboter in een scheut olijfolie op laag vuur in de pan tot lichtbruin. Zet het vuur middelhoog en bak hierin de biefstuk.
- Laat de biefstuk aan beide kanten lichtbruin worden. Bak voor medium rosé nog circa 5 minuten door. Laat de biefstuk even rusten en bak ondertussen de ui en de champignons gaar.
- Zet ondertussen de sperziebonen en broccoli op met een klein laagje heet water. Kook of stoom ze beetgaar in circa 5 minuten (voor knapperig). Voeg de laatste minuut de erwtjes en een scheutje olijfolie toe.
- Keer de biefstuk regelmatig. Roer de champignons om en bestrooi met peper en (jozo)zout.







