Eiersalade
21 januari 2020
Tuinerwtensoep met créme fraîche
3 maart 2020

Recept van de week

Biefstuk met broccoli en boontjes

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 stronk broccoli
  • 150 gram erwtjes
  • 150 gram (dunne) sperziebonen
  • 1 knoflookteen
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 biefstukjes à 75-100 gram
  • 1 ui
  • 200 gram (kastanje)champignons
  • (jozo)zout en peper

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Was en breek de broccoli in roosjes. Was de sperziebonen en haal de puntjes eraf.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snipper de ui. Verwarm de roomboter in een scheut olijfolie op laag vuur in de pan tot lichtbruin. Zet het vuur middelhoog en bak hierin de biefstuk.
  • Laat de biefstuk aan beide kanten lichtbruin worden. Bak voor medium rosé nog circa 5 minuten door. Laat de biefstuk even rusten en bak ondertussen de ui en de champignons gaar.
  • Zet ondertussen de sperziebonen en broccoli op met een klein laagje heet water. Kook of stoom ze beetgaar in circa 5 minuten (voor knapperig). Voeg de laatste minuut de erwtjes en een scheutje olijfolie toe.
  • Keer de biefstuk regelmatig. Roer de champignons om en bestrooi met peper en (jozo)zout.