Havermoutkoekjes met dadels
18 maart 2021
Tonijnsalade met een plakje notenbrood
14 april 2021

Recept van de week

Broccoli-courgettesoep

Ingrediënten (voor 7 personen)

  • 3 courgettes
  • 1 broccoli
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • Olijfolie
  • Water
  • Bouillon*
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel groene pesto (eventueel zelf maken)

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de courgettes, broccoli (inclusief steeltjes) en de prei in stukjes.
  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Verhit flink wat olijfolie in een pan en laat hierin de ui en knoflook zachtjes smoren.
  • Voeg vervolgens water toe (de hoeveelheid hangt af van hoe dik je de soep wilt hebben).
  • Voeg daarna de gesneden broccoli, prei, courgettes en bouillon toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg vervolgens de crème fraîche en pesto toe en pureer de soep glad.
  • Eet smakelijk!

Neem dagelijks een flinke portie extra groenten door bijvoorbeeld bij de lunch al een kom huisgemaakte soep met verschillende groenten te nemen.

*Tip: De biologische winkel verkoopt bouillonblokjes zonder gist, suiker en E-nummers.