Ingrediënten (voor 7 personen)
- 3 courgettes
- 1 broccoli
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- Olijfolie
- Water
- Bouillon*
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 eetlepel groene pesto (eventueel zelf maken)
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de courgettes, broccoli (inclusief steeltjes) en de prei in stukjes.
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Verhit flink wat olijfolie in een pan en laat hierin de ui en knoflook zachtjes smoren.
- Voeg vervolgens water toe (de hoeveelheid hangt af van hoe dik je de soep wilt hebben).
- Voeg daarna de gesneden broccoli, prei, courgettes en bouillon toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg vervolgens de crème fraîche en pesto toe en pureer de soep glad.
- Eet smakelijk!
Neem dagelijks een flinke portie extra groenten door bijvoorbeeld bij de lunch al een kom huisgemaakte soep met verschillende groenten te nemen.
*Tip: De biologische winkel verkoopt bouillonblokjes zonder gist, suiker en E-nummers.







