Ingrediënten (2 personen)
- 1 teentje knoflook
- 250 gram kippendijfilet
- 25 gram pijnboompitten
- 1 rode peper
- 1 kleine komkommer
- 2 tomaten
- 1 gele paprika
- 2 bosuitjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Peper en zout
Bereidingstijd: 40 minuten
Bereidingswijze
- Pel de knoflook. Snijd de kip in grove stukken. Maal de kip, knoflook en pijnboompitten in de keukenmachine tot gehakt.
- Maak de peper schoon en snijd deze in ragfijne stukjes. Voeg ze toe aan het gehakt. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Vorm er 8 kleine burgers van.
- Snijd de komkommer, tomaten en de helft van de paprika in kleine blokjes. Snijd de rest van de paprika in lange repen en de bosuitjes in ringetjes. Meng de komkommer, tomaat, bosui en de blokjes paprika in een saladeschaal. Roer een dressing van 2 eetlepels olijfolie, citroensap, peper en zout en meng die door de salade.
- Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in circa 8 minuten gaar, keer ze halverwege om.
- Garneer met de paprikareepjes. Lekker met bloemkoolrijst of gekookte sperzieboontjes.
Tip: deze kipburgers kun je ook heel goed op de barbecue bereiden.







