Ingrediënten (voor 4 kommen)
2 komkommers
1 courgette
1 grote ui
2 kleine aardappelen (ongeveer 100-150 gram)
Groentebouillon naar eigen smaak
Olijfolie
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Snipper de ui fijn en fruit deze licht aan in de pan met wat olijfolie.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze toe aan de pan.
- Snijd de komkommers in de lengte (verwijder eventueel de zaadlijsten) en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de courgette. Voeg de blokjes komkommer en courgette toe en laat ze kort meestoven.
- Voeg de groentebouillon toe, naar eigen voorkeur voor de gewenste soepdikte. Laat het geheel zo’n 15-20 minuten koken.
- Mix de soep glad met een staafmixer (of in de blender).
- Tip: In plaats van aardappelen kun je ook een scheut room gebruiken om de soep romiger te maken of te binden.







