Ingrediënten (4 personen)
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 300 gram zoete aardappel
- 2 rode (punt)paprika’s
- 1 kruimige aardappel
- 80 gram pompoenpitten
- 50 gram crème fraîche
- 2 bouillonblokjes (of 3 eetlepels bouillonpoeder van de reformzaak)
- Peper en zout
- Olijfolie
- Water
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan. Fruit de fijngehakte ui en knoflookteentjes glazig.
- Snijd de paprika’s, zoete aardappel en kruimige aardappel in stukjes en voeg deze toe aan de pan.
- Voeg voldoende water toe, samen met de bouillonblokjes (of poeder). Breng aan de kook en laat de soep vervolgens 20 minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Verdeel de soep over 4 kommetjes en garneer elk portie met een dessertlepel crème fraîche en een handjevol pompoenpitten.
- Tip voor de lunch: Serveer de soep met 2 Wasa vezelrijke crackers. Beleg één cracker royaal met 100% pindakaas en de andere met zelfgemaakte eiersalade voor een extra vullende maaltijd.







