Kabeljauw met paprikasaus op tuinerwtenpuree
25 augustus 2020
Notengranola
13 oktober 2020

Recept van de week

Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 300 gram zoete aardappel
  • 2 rode (punt)paprika’s
  • 1 kruimige aardappel
  • 80 gram pompoenpitten
  • 50 gram crème fraîche
  • 2 bouillonblokjes (of 3 eetlepels bouillonpoeder van de reformzaak)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Water

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan. Fruit de fijngehakte ui en knoflookteentjes glazig.
  • Snijd de paprika’s, zoete aardappel en kruimige aardappel in stukjes en voeg deze toe aan de pan.
  • Voeg voldoende water toe, samen met de bouillonblokjes (of poeder). Breng aan de kook en laat de soep vervolgens 20 minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Verdeel de soep over 4 kommetjes en garneer elk portie met een dessertlepel crème fraîche en een handjevol pompoenpitten.
  • Tip voor de lunch: Serveer de soep met 2 Wasa vezelrijke crackers. Beleg één cracker royaal met 100% pindakaas en de andere met zelfgemaakte eiersalade voor een extra vullende maaltijd.