Ingrediënten (voor 4-6 personen)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 kg wortelen
- 1 theelepel cayennepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 pakje (200 ml) kokosmelk
- Bouillonpoeder, naar smaak
- Water
- Olijfolie of kokosolie
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten voorbereiding en 20 minuten kooktijd.
Bereidingswijze
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Was de wortelen goed en snijd ze in schijfjes.
- Verhit wat olijfolie of kokosolie in de pan en fruit de ui en knoflook licht.
- Voeg de wortelen, water en bouillonpoeder toe.
- Laat dit geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken of sudderen, totdat de wortelen gaar zijn.
- Voeg vervolgens de cayennepoeder, kurkuma en kokosmelk toe.
- Pureer het geheel met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Verdun indien nodig met extra water of bouillon tot de gewenste consistentie.







