Vegetarische moussaka
9 november 2021
Linzensoep
7 december 2021

Recept van de week

Wortel kokossoep

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kg wortelen
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 pakje (200 ml) kokosmelk
  • Bouillonpoeder, naar smaak
  • Water
  • Olijfolie of kokosolie

Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten voorbereiding en 20 minuten kooktijd.

Bereidingswijze

  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Was de wortelen goed en snijd ze in schijfjes.
  • Verhit wat olijfolie of kokosolie in de pan en fruit de ui en knoflook licht.
  • Voeg de wortelen, water en bouillonpoeder toe.
  • Laat dit geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken of sudderen, totdat de wortelen gaar zijn.
  • Voeg vervolgens de cayennepoeder, kurkuma en kokosmelk toe.
  • Pureer het geheel met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Verdun indien nodig met extra water of bouillon tot de gewenste consistentie.