zoete aardappel-, wortel- linzensoep
11 januari 2021
Kip pesto met (bloemkool)rijst
2 februari 2021

Recept van de week

Kip salade

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • Sla (bijvoorbeeld gemengde sla)
  • 200 gram kipfilet
  • Een flinke scheut olijfolie
  • 3-4 flinke eetlepels groene pesto
  • 1 handje cashewnoten (of andere noten naar keuze)
  • Een paar blaadjes verse basilicum
  • Geraspte kaas (Parmezaanse kaas is ook heerlijk)

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de kip aan.
  • Zodra de kip gaar is, roer er dan 3-4 eetlepels pesto doorheen.
  • Snijd intussen de sla fijn en de komkommer en tomaat in stukjes. Verdeel dit over twee borden.
  • Voeg er vervolgens de warme kip met pesto aan toe.
  • Maak af met de verse basilicum, de noten en de geraspte kaas.
  • Heerlijk als lunch!
  • Nog trek? Serveer er dan een goed belegde cracker of een gekookt eitje bij.