Ingrediënten (2 personen)
- 175 gram doperwten (vers of diepvries)
- 1 blikje tonijn in olijfolie
- 1/2 rode ui fijn gesnipperd
- 1 rode biet (voorgekookt of voorverpakt)
- 1 appel in kleine stukjes
- Citroensap
- Peper en zout
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel volle yoghurt of mayonaise
- 2 handjes veldsla
- Dille naar smaak
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Breng een pan water aan de kook en kook de erwten 1 minuut.
- Snijd de appel, rode biet en rode ui fijn.
- Meng het blikje tonijn met de erwten, appel, rode biet en rode ui en voeg hier het citroensap, peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg er nog een beetje yoghurt of mayonaise aan toe. Voeg daarna eventueel nog wat olijfolie toe.
- Leg de veldsla op een bord en schep hier het tonijnmengsel op.
- Bestrooi met dille.







