Kip pesto met (bloemkool)rijst
2 februari 2021
Havermoutkoekjes met dadels
18 maart 2021

Recept van de week

Tonijnsalade

Ingrediënten (2 personen)

  • 175 gram doperwten (vers of diepvries)
  • 1 blikje tonijn in olijfolie
  • 1/2 rode ui fijn gesnipperd
  • 1 rode biet (voorgekookt of voorverpakt)
  • 1 appel in kleine stukjes
  • Citroensap
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel volle yoghurt of mayonaise
  • 2 handjes veldsla
  • Dille naar smaak

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Breng een pan water aan de kook en kook de erwten 1 minuut.
  • Snijd de appel, rode biet en rode ui fijn.
  • Meng het blikje tonijn met de erwten, appel, rode biet en rode ui en voeg hier het citroensap, peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg er nog een beetje yoghurt of mayonaise aan toe. Voeg daarna eventueel nog wat olijfolie toe.
  • Leg de veldsla op een bord en schep hier het tonijnmengsel op.
  • Bestrooi met dille.