Ingrediënten
- 1 broccoli
- 4 handjes spinazie
- 1 prei
- Olijfolie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels bouillonpoeder
- Water
- Toppings: feta en/of taugé en/of pompoenpitten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Verhit voldoende olijfolie in de pan en smoor daarin de ui.
- Snijd de broccoli en prei in stukjes.
- Voeg water en de bouillonpoeder toe aan de pan. Voeg vervolgens de prei, broccoli en spinazie toe.
- Laat alles zachtjes koken.
- Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer. Is de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe.
- Serveer de soep warm en garneer met bijvoorbeeld feta, pompoenpitten of taugé.







