Zalm, dille zeekraal salade
28 april 2021
Zelfgemaakte spaghettisaus
22 juni 2021

Recept van de week

Broccoli, spinazie, prei soep

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 4 handjes spinazie
  • 1 prei
  • Olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bouillonpoeder
  • Water
  • Toppings: feta en/of taugé en/of pompoenpitten

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Verhit voldoende olijfolie in de pan en smoor daarin de ui.
  • Snijd de broccoli en prei in stukjes.
  • Voeg water en de bouillonpoeder toe aan de pan. Voeg vervolgens de prei, broccoli en spinazie toe.
  • Laat alles zachtjes koken.
  • Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer. Is de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe.
  • Serveer de soep warm en garneer met bijvoorbeeld feta, pompoenpitten of taugé.